Wideo

To była zacięta walka o mistrzostwo!
Wideo
Opis
Odcinki
Opis
Odcinki
- Odcinek 7
W tym odcinku liczyć się będzie komunikacja. Uczestnicy podzielą się w pary, w których będą musieli rozumieć się bez słów. Tylko jedna osoba z duetu będzie znała danie i przepis do wykonania, ale nie będzie mogła gotować. Jej zadaniem będzie przekazać drugiej osobie zarówno listę składników, jak i proces gotowania. Dozwolone będzie rysowanie i pokazywanie, ale mówienie będzie surowo zabronione! Czy uczestnicy poradzą sobie w kulinarnych kalamburach?
W drugiej części odcinka poziom trudności wystrzeli jak jeszcze nigdy wcześniej. Gościem będzie Krzysztof Kopczyński – wybitny cukiernik, specjalista w wyrafinowanych monodeserach. Najpierw zaprezentuje uczestnikom wykonanie swojego popisowego deseru, a następnie poprosi ich o odtworzenie tego przepisu. Czy młodzi kucharze poradzą sobie z zadaniem z najwyższej kulinarnej półki? - Odcinek 6
Apetyczna krewetka, zdrowa ośmiornica oraz luksusowy homar – alter ego jurorów – zaproszą w tym odcinku młodych kucharzy do przygotowania dania z użyciem owoców morza. To pyszne i zdrowe, ale trudne do przygotowania produkty. W drugiej części odcinka do kuchni MasterChefa Juniora przyjdzie gość specjalny – Beata Śniechowska, zwyciężczyni drugiej edycji „MasterChefa”! Beata pokaże uczestnikom, jak przygotować soczyste i apetyczne steki warzywne. Następnie wyborne steki mięsne i ich stopnie wysmażenia zaprezentuje Mateusz Gessler. Zadaniem kucharzy będzie przygotowanie idealnie wysmażonych steków. Osoby, która przygotują najsłabsze dania, będą musiały pożegnać się z programem.