Przedpremierowo: Mistrzowie zapraszają na PÓŁFINAŁOWY odcinek!

To już półfinał! Młodzi kucharze są coraz bliżej zdobycia upragnionej statuetki, a w kuchni MasterChefa Juniora dzieje się magia. I to dosłownie, bo gościem tego odcinka będzie Magik Y, który wykona dla dzieci specjalny pokaz magiczny. To właśnie z jego pomocą uczestnicy wyczarują sobie temat gotowania, a kulinarna sztuka iluzji będzie im towarzyszyła przez całą konkurencję. Jak półfinaliści poradzą sobie z wymagającą kuchnią molekularną? W drugiej części odcinka pojawią się zwycięzcy ostatnich edycji „MasterChefa Juniora” i „MasterChefa”. Paulina Foremny i Grzegorz Zawierucha zaprezentują swoje pokazowe dania: sandacza z zielonym kaszotto i emulsją rybną, tiul z atramentem z kałamarnicy i marynowane szparagi, a także beziki z kremem wiśniowo-czekoladowym z sosem wiśniowym i ziemią miętową. Ostatnim zadaniem przed wielkim finałem będzie odtworzenie jednego z tych dań. Dodatkowo uczestnicy będą musieli skomponować autorską potrawę z wykorzystaniem głównego składnika z drugiego dania.
Przedpremierowo: Mistrzowie zapraszają na PÓŁFINAŁOWY odcinek!
To już półfinał! Młodzi kucharze są coraz bliżej zdobycia upragnionej statuetki, a w kuchni MasterChefa Juniora dzieje się magia. I to dosłownie, bo gościem tego odcinka będzie Magik Y, który wykona dla dzieci specjalny pokaz magiczny. To właśnie z jego pomocą uczestnicy wyczarują sobie temat gotowania, a kulinarna sztuka iluzji będzie im towarzyszyła przez całą konkurencję. Jak półfinaliści poradzą sobie z wymagającą kuchnią molekularną? W drugiej części odcinka pojawią się zwycięzcy ostatnich edycji „MasterChefa Juniora” i „MasterChefa”. Paulina Foremny i Grzegorz Zawierucha zaprezentują swoje pokazowe dania: sandacza z zielonym kaszotto i emulsją rybną, tiul z atramentem z kałamarnicy i marynowane szparagi, a także beziki z kremem wiśniowo-czekoladowym z sosem wiśniowym i ziemią miętową. Ostatnim zadaniem przed wielkim finałem będzie odtworzenie jednego z tych dań. Dodatkowo uczestnicy będą musieli skomponować autorską potrawę z wykorzystaniem głównego składnika z drugiego dania.
podziel się:

Pozostałe wiadomości