Książka przepisów

Zuzanna Gawron: Sernik czekoladowy z musem malinowym
Zuzanna Gawron: Sernik czekoladowy z musem malinowym 

Składniki:

½ kostki masła

1 szklanka cukru

1 budyń czekoladowy

kilka łyżek kakao

1 kg serka twarogowego President

6 jajek

Rodzynki (opakowanie)

Migdały

 

Mus malinowy:

500 g malin

 

Przygotowanie:

Ser twarogowy wymieszać z 6 żółtkami jajek delikatnie łyżką. Następnie do masy dodać opakowanie budyniu czekoladowego, 2 łyżki stołowe kakao, szklankę cukru, rodzynki, ½ kostki masła i wszystko zmiksować. Do zmiksowanej masy dodać ubite białka jajek i delikatnie wymieszać.

 

Tortownicę wysmarować masłem, wylać masę po czym posypać migdałami. Włożyć do piekarnika na 190 stopni i piec przez 60 minut.

Mus malinowy  - zmiksować maliny.

 

Po upieczeniu gotowy sernik polać musem malinowym. Można udekorować liściem męty.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Julka Dubas PAD THAI
Następny artykuł:

Julka Dubas PAD THAI

tvnpix