Książka przepisów

Składniki
500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
1 średnia cebula
1 jajko
sól i pieprz do smaku
szczypta majeranku
1 kajzerka namoczona w mleku
bułka tarta do obtoczenia
olej lub masło klarowane do smażenia
Przygotowanie:
W misce mieszamy mięso, poszatkowaną drobno cebulę, jajko, przyprawy i odciśniętą bułkę. Dokładnie mieszamy, aż wszystkie składniki połączą się. Masę wyrabiamy do czasu, aż mięso przestanie przywierać do ręki. W razie potrzeby możemy dodać odrobinę zimnej wody i wyrabiać do czasu jej całkowitego wchłonięcia do mięsa.
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż będą zrumienione z wierzchu i miękkie, ale nie surowe w środku.
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Co to
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
