Rysio Bachman: FONDANT CZEKOLADOWY

Rysiek Bachman.jpg
Rysiek Bachman.jpg

Składniki:

200 g gorzkiej czekolady 50 g cukru 20 g masła maliny na sos i do dekoracji 6 jadalnych kwiatów 4 jajka masło i cukier do posmarowania foremek mięta cukier puder

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni w trybie „Grzanie górne – dolne”. Obsmaruj foremki masłem i posyp je lekko cukrem. Teraz oddziel białka od żółtek. Rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Gdy czekolada będzie gotowa zostaw ją, aż trochę wystygnie. Ubij białka, czekoladę wymieszaj z żółtkami, a następnie z białkami. Wlej masę do foremek i włóż do rozgrzanego piekarnika na 7 - 9 minut.

Udekoruj fondanta jak chcesz, proponuję kwiatami i świeżymi owocami, najlepiej malinami lub wiśniami

podziel się:

Pozostałe wiadomości