Książka przepisów

Rysio Bachman: FONDANT CZEKOLADOWY
Rysio Bachman FONDANT CZEKOLADOWY 

Składniki:

200 g gorzkiej czekolady
50 g cukru
20 g masła
maliny na sos i do dekoracji
6 jadalnych kwiatów
4 jajka
masło i cukier do posmarowania foremek
mięta
cukier puder

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni w trybie „Grzanie górne – dolne”. Obsmaruj foremki masłem i posyp je lekko cukrem.
Teraz oddziel białka od żółtek. Rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Gdy czekolada będzie gotowa zostaw ją, aż trochę wystygnie. Ubij białka, czekoladę wymieszaj z żółtkami, a następnie z białkami. Wlej masę do foremek i włóż do rozgrzanego piekarnika na 7 - 9 minut.

Udekoruj fondanta jak chcesz, proponuję kwiatami i świeżymi owocami, najlepiej malinami lub wiśniami

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Karolina Sobańska: Mini torcik czekoladowy z kremem kawowym i ganaszem czekoladowym.
Następny artykuł:

Karolina Sobańska: Mini torcik czekoladowy z kremem kawowym i ganaszem czekoladowym.

tvnpix