Książka przepisów

Norbert Borowski -  Dzyndzałki warmińskie z wołowiny
Norbert Borowski - Dzyndzałki warmińskie z wołowiny 

 

Składniki:

500g mąki pszennej
1 jajko
1 łyżeczka oleju rzepakowego
Szczypta soli
około 250 ml cieplej wody

Nadzienie

400 g mielonej wołowiny
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka suszonego majeranku
Sól i pieprz

Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z solą dodać jajko, olej i stopniowo dodawać wodę zagniatając. Ciasto musi być jednolite, miękkie i elastyczne. Dobrze wyrobione ciasto przykryć ściereczką lub folią i odstawić na 30 minut. Do mięsa dodać rozgnieciony lub drobno posiekany czosnek i majeranek. Doprawić do smaku . dobrze wyrobić ręką.

Pierożki  gotować we wrzącej wodzie przez 10 minut.

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

napewno spróbuje zrobić :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      No ja też

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
          Marysia Koral Ciapkausta z żeberkami
          Następny artykuł:

          Marysia Koral Ciapkausta z żeberkami

          tvnpix