Norbert Borowski - Dzyndzałki warmińskie z wołowiny

Norbert Borowski.jpg
Norbert Borowski.jpg

Składniki:

500g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka oleju rzepakowego Szczypta soli około 250 ml cieplej wody

Nadzienie

400 g mielonej wołowiny 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego majeranku Sól i pieprz

Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z solą dodać jajko, olej i stopniowo dodawać wodę zagniatając. Ciasto musi być jednolite, miękkie i elastyczne. Dobrze wyrobione ciasto przykryć ściereczką lub folią i odstawić na 30 minut. Do mięsa dodać rozgnieciony lub drobno posiekany czosnek i majeranek. Doprawić do smaku . dobrze wyrobić ręką.

Pierożki gotować we wrzącej wodzie przez 10 minut.

podziel się:

Pozostałe wiadomości

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"