Książka przepisów

Natalia Klimek QESTADILLA
Natalia Klimek QESTADILLA 

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej
½ kostki smalcu
2 jajka
½ łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki ciepłej wody

Farsz:

1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 pierś z kurczaka
Ser cheddar
Ser mozzarella
Szczypiorek
Sól, pieprz
Papryczka chili
olej

Przygotowanie:

Mąkę i proszek do pieczenia połączyć ze smalcem, dodać jaja i wodę. Ugnieść ciasto do momentu, aż będzie elastyczne. Rozwałkować na cienkie placki i położyć na rozgrzaną (suchą) patelnię. Piec do momentu aż powstaną bąble i placek będzie zarumieniony.

Pokroić pierś z kurczaka w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na oleju. Pokroić paprykę czerwoną i żółtą w drobną kostkę, posiekać szczypiorek oraz odrobinę papryczki chili. Wymieszać wszystko ze sobą. Zetrzeć sery na grubej tarce. Posypać upieczone placki serem cheddar i mozarella, położyć farsz i ponownie posypać serem, a następnie przykryć drugim plackiem.  Całość podpiec na patelni z dwóch stron. Wyłożyć na talerz i przekroić na cztery części.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Bartek Kwiecień Sushi
Następny artykuł:

Bartek Kwiecień Sushi

tvnpix