Mateusz Biernat ROLADKI Z INDYKA Z SOSEM MARCHEWKOWYM

Mateusz Biernat _WA_1892.jpg
Mateusz Biernat _WA_1892.jpg

Składniki:

150 – 200 g filetu z piersi indyka kawałek pora ser żółty sól, pieprz marchew śmietana 30% cukier masło

Przygotowanie: Filety z indyka tłuczemy młotkiem na cienkie płaty. Por kroimy w cienkie plasterki i żółty ser kroimy w plasterki. Pokrojony por i ser kładziemy na płaty mięsa. Solimy i dodajemy pieprzu. Zawijamy z nich roladki i kładziemy na tłuszcz smażąc z każdej strony po 5 minut.

Sos marchewkowy: marchewkę ścieramy na małych oczkach i wrzucamy do garnka. Następnie wlewamy troszkę wody, dodajemy soli i cukru. Całość gotujemy ok 10 minut. Na koniec sos podlewamy śmietanką.

Karmelizowane marchewki: surową marchewkę kładziemy rozgrzanym maśle i posypujemy curry. Następnie smażymy ok 10 minut.

Roladki polane sosem marchewkowym wykładamy na talerz i obok układamy marchewkę.

podziel się:

Pozostałe wiadomości