Składniki:
Brownie: 100 g czekolady gorzkiej, 150 g masła, 3 jajka, 250 g cukru, Sól, 100 ml śmietanki 30%, ¾ szklanki mąki pszennej
Coulis: maliny, cukier puder
Bita śmietana: Śmietanka 36% (do ubijania), cukier puder
Sposób przygotowania:
Brownie:
Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej i wystudzić. Całe jajka ubić z cukrem i dodać szczyptę soli, mąkę, śmietankę i wystudzona czekoladę z masłem.
Coulis:
Maliny zagotować z cukrem pudrem (do smaku) i przetrzeć przez drobne sitko.
Bita śmietana:
Śmietanę 36% ubić z cukrem pudem (do smaku)
Pozostałe wiadomości
Kuchenne RewolucjeMagda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?
Kuchenne RewolucjeKuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?
MilionerzyOdcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?
AktualnościThe Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie
AktualnościZgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!
MasterChef NastolatkiKonkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!
AktualnościGwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"