Książka przepisów

Kuba Ożóg - Mule Tagliatelle
Kuba Ożóg - Mule Tagliatelle 

Składniki (makaron):

½ szklanki mąki pszennej
2 żółtka
ciepła woda
sól

Składniki (mule):

6 muli
natka pietruszki
1/8 kostki masła
1/4 cebuli
ząbek czosnku
bulion drobiowy w płynie

Przygotowanie:

Na blat wysypujemy mąkę. Do mąki dodajemy same żółtka, ciepłą wodę (1/8 szklanki) i szczyptę soli. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie rozwałkowujemy masę i kroimy na cienkie paski.

Mule czyścimy z kamyczków, włosków, itp. Kroimy czosnek w plasterki. 1/4 cebuli siekamy.
Teraz włączamy kuchenkę, na której położyliśmy garnek wypełniony do ¼ wodą (solimy szczyptą soli).

W rondelku podgrzewamy masło. Wsypujemy delikatnie mule. Po chwili, gdy mule delikatnie się otworzą dolewamy bulion. Gdy mule otworzą się całkowicie, szczypcami bierzemy makaron i dodajemy go do muli. Całość mieszamy. Szczypcami wyjmujemy mule oraz makaron i odkładamy je na talerz.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Spróbowałam zrobić coś takiego .
PYCHA !!!!!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      Mateusz Steć - Makaron tagliatelle z krewetkami, mulami w białym winie oraz pomidorkami koktajlowymi
      Następny artykuł:

      Mateusz Steć - Makaron tagliatelle z krewetkami, mulami w białym winie oraz pomidorkami koktajlowymi

      tvnpix