Książka przepisów

Kasia Svirydzenka: Schab na lekko kwaśnym podłożu
MasterChef Junior 

Składniki:


1 porcja schabu bez kości
2-3 ząbki czosnku
tymianek świeży
masło, olej
sól, pieprz
papryka czerwona
cebula czerwona
oliwa z oliwek
1 łyżka cukru
ocet winny
bazylia

Przygotowanie:

Paprykę kroimy w paseczki, cebulę również. Obsmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy sól i pieprz i łyżkę cukru, żeby cebula się skarmelizowała. Następnie na patelnię dodajemy ocet winny (odrobinę), dalej smażymy warzywa. Kroimy bazylię, dodajemy do warzyw i smażymy ok 30 sekund. Następnie smażymy schab na oleju z tymiankiem i lekko zmiażdżonym czosnkiem w łupinkach. Smażymy schab z dwóch stron około 2 minuty z każdej strony, pod koniec smażenia dodajemy 1-2 łyżki masła. Zdejmujemy mięso po usmażeniu na talerz, żeby odpoczęło. Wykładamy na talerz – robimy podłoże z warzyw, na nie kładziemy mięso z czosnkiem i polewamy mięsko sokiem ze smażenia, który został na patelni, gotowe

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

dobra robota wymiatasz

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      Stefania Jankielewicz: Kolorowy Indyk
      Następny artykuł:

      Stefania Jankielewicz: Kolorowy Indyk

      tvnpix