Książka przepisów

Kasia Svirydzenka - Kalmary
Kasia Svirydzenka - Kalmary 

Składniki:

Kalmary
Ośmiornica
Sól
4 Jajka
2 Marchewki
Seler
masło
Śmietanka 30 %
Cytryna
Natka pietruszki
Tymianek
Por

Przygotowanie:

Gotujemy wodę z pokrojonymi selerem, marchewką, pietruszką, przyprawioną solą i cytryną (jeden krążek), gdy woda się zagotuje dodajemy macki ośmiornicy, razem gotujemy wszystko około godziny,

Kalmary czyścimy.

Do małego rondelka wkładamy masło, pokrojony por i marchewkę, tymianek, sól. Obsmażamy i dodajemy śmietankę, gotujemy kilka minut. Blendujemy wszystko na jednolitą masę.

Ugotowaną ośmiornicę obieramy ze skórki i wkładamy do środka kalmara. Wrzucamy to w panierkę z jajka i smażymy.

Dodajemy do dekoracji pietruszkę.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

BardO spodobało mi sie to danie, ale na zdjęciu nie wyglada jakby kalmarów-ośmiornice były w jakiejś panierce obsmażane. Sugerować sie fotą czy przepisem?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      Mateusz Steć - Fantazja Matiego na temat owoców morza z jajkiem przepiórczym i słonecznym sosem
      Następny artykuł:

      Mateusz Steć - Fantazja Matiego na temat owoców morza z jajkiem przepiórczym i słonecznym sosem

      tvnpix