Książka przepisów

Julka Dubas PAD THAI
Julka Dubas PAD THAI  

Składniki:

pierś z kurczaka
pół papryczki chilli
orzeszki ziemne
makron ryżowy (szeroki)
kiełki fasoli mung
2 jajka
cebula dymka
pasta tamaryndowca
sos rybny
sos ostrygowy
cukier trzcinowy
sos sojowy
olej kokosowy
sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron wrzucić do wrzącej wody i pozostawić na 3 minuty, potem odcedzić.

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Dymkę pokroić na ok. 7 cm kawałki. Orzeszki uprażyć na patelni.

Przygotować sos: 3 łyżki cukru trzcinowego, 2 łyżki pasty tamaryndowej, 2 łyżki sosu rybnego, 1 łyżkę sosu ostrygowego wymieszać w miseczce z odrobiną gorącej wody.

W woku rozpuścić łyżkę oleju kokosowego i usmażyć na nim pierś z kurczaka. Pod koniec smażenia dodać papryczkę chilli pokrojoną w drobne plasterki. Przyprawić solą i pieprzem. Następnie pierś przesunąć na bok i wbić na dno woka 2 jajka. Trzeba pozwolić im się nieco ściąć, a następnie je wymieszać. Do woka wrzucić kiełki fasoli mung, makaron ryżowy, orzeszki i wlać przygotowany sos. Dokładnie wymieszać i lekko przesmażyć. Na koniec dodać sos sojowy (około 2 łyżki) i cebulę dymkę. Wymieszać dokładnie i smażyć przez około 1 minutę.

 

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Pola Hirsch Street Food- PLACUSZKI Z CUKINII Z PESTO, PIECZONYM BURACZKIEM I CHIPSAMI Z SZYNKI
Następny artykuł:

Pola Hirsch Street Food- PLACUSZKI Z CUKINII Z PESTO, PIECZONYM BURACZKIEM I CHIPSAMI Z SZYNKI

tvnpix