Julka Cymbaluk: Przystawka zimna TATAR WOŁOWY Z „CZIPSEM” Z BATATA

Julia Cymbulak 1 _WA_2844.jpg
Julia Cymbulak 1 _WA_2844.jpg

Składniki:

polędwica wołowa cebula szalotka musztarda francuska trufle w oliwie żółtko mikro zioła sól, pieprzWykonanie:

Mięso posiekaj na drobne kawałeczki, dodaj odrobinę musztardy, żółtko, sól i pieprz i wymieszaj.

Bataty przekrój wzdłuż i na pół a następnie ukrój cieniutkie plasterki, wrzuć do rozgrzanego do temp 160 stopni tłuszczu pozostaw, aż uzyskają złoty kolor. Po wyjęciu odsącz z nadmiaru tłuszczu na ściereczce lub ręczniku papierowym.

Mięso włóż do ringa położonego na talerzu, uformuj posyp mikro ziołami, ułóż chipsy, na górze mięsa wbij plasterki trufli i cebuli.

podziel się:

Pozostałe wiadomości