Julka Cymbaluk: DANIE MIĘSNE Polędwiczka z purée kasztanowym szparagami i czarną soczewicą

Julia Cymbulak 4 _WA_2960.jpg
Julia Cymbulak 4 _WA_2960.jpg

Składniki:

1 polędwiczka wieprzowa czarna soczewica 1 cebula pół pęczka szparagów zielonych śmietanka 30% por kilka kasztanów jadalnych (mogą być mrożone) kilka śliwek wędzonych pieprz zielony w zalewie truskawki masło sól, pieprz soczewica czarna

Wykonanie:

Soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku, szparagi usmaż na masełku. Do garnka wrzuć łyżeczkę zielonego pieprzu, dodaj kasztany i śliwki, dolej śmietankę 30% i zagotuj. Następnie całość zblenduj.

Mięso podsmaż na patelni grillowej na masełku i następnie włóż do piekarnika na 180 stopni na 12 minut.

Po upieczeniu pokrój na plasterki i ułóż na talerzu z soczewicą, szparagami, udekoruj truskawkami.

podziel się:

Pozostałe wiadomości

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"