Książka przepisów

Jakub Ożóg - KREWETKI TOM YUM
Jakub Ożóg.jpg 

Składniki:

Krewetki Argrntyńskie surowe – 16 sztuk
Pasta Tom Yum – 1 słoik (około 100g)
Cebula szalotka – 5 sztuk
Czosnek – 1 Główka
Bulion drobiowy w płynie – 500 ml
Swieża kolendra – 2 pęczki
Masło – 1 kostka
Ryż jaśminowy – 1 opakowanie (500g)
Sól

(Ilość składników jest podwojona)

Przygotowanie:

Na lekko rozgrzaną patelnię wrzucamy 1/4 kostki masła, drobno posiekaną szalotkę oraz czosnek i lekko to szklimy. Następnie dodajemy krewetki ( 9 sztuk) i smażymy, aż zróżowieją.

Wlewamy bulion (200-250 ml) i dajemy szczyptę soli, dużą łyżkę pasty Tom Yum oraz posiekaną kolendrę. Dodajemy 1/4 kostki masła i smażymy aż sos zgęstnieje. Gotujemy ryż i podajemy go z sosem.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

16 szt krewetek 9 robimy,a co z reszta

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      Gabrysia Kwitkowska - Etiuda łososiowa
      Następny artykuł:

      Gabrysia Kwitkowska - Etiuda łososiowa

      tvnpix