Książka przepisów

Hania Kandora - Ośmiornica
Hania Kandora - Ośmiornica 

Składniki:


Kalmary
Ośmiornica
Seler
Marchew
sól, pieprz
½ pora
1 Cebula
Limonka
Śmietana 30%
Bułka tarta
1 Jajko
Bazylia świeża
Oliwa

Przygotowanie:

Zagotowujemy osoloną wodę, dodajemy pokrojone warzywa wraz z dwiema mackami ośmiornicy.  Gotujemy do miękkości.

Oczyszczamy kalmary, kroimy w cienkie paski i panierujemy w bułce i jajku.

Obieramy seler, kroimy i wrzucamy do wody, gotujemy, aż będzie miękki.

Do garnka wlewamy śmietanę i wrzucamy pokrojonego pora i cebulę. Kalmary wrzucamy na patelnię z olejem, dodajemy oddzielone z jajka żółtko, i nadziewamy nim kalmary.

Blendujemy seler ze śmietaną i oliwą. Ośmiornicę wrzucamy na patelnię i smażymy przez 10 minut. Po podsmażeniu kroimy je na mniejsze kawałki.

Dodajemy bazylię do dekoracji.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Gabrysia Kwitkowska  - Zupa krem z ośmiornicą
Następny artykuł:

Gabrysia Kwitkowska - Zupa krem z ośmiornicą

tvnpix