Książka przepisów

Składniki:
Kalmary
Ośmiornica
Seler
Marchew
sól, pieprz
½ pora
1 Cebula
Limonka
Śmietana 30%
Bułka tarta
1 Jajko
Bazylia świeża
Oliwa
Przygotowanie:
Zagotowujemy osoloną wodę, dodajemy pokrojone warzywa wraz z dwiema mackami ośmiornicy. Gotujemy do miękkości.
Oczyszczamy kalmary, kroimy w cienkie paski i panierujemy w bułce i jajku.
Obieramy seler, kroimy i wrzucamy do wody, gotujemy, aż będzie miękki.
Do garnka wlewamy śmietanę i wrzucamy pokrojonego pora i cebulę. Kalmary wrzucamy na patelnię z olejem, dodajemy oddzielone z jajka żółtko, i nadziewamy nim kalmary.
Blendujemy seler ze śmietaną i oliwą. Ośmiornicę wrzucamy na patelnię i smażymy przez 10 minut. Po podsmażeniu kroimy je na mniejsze kawałki.
Dodajemy bazylię do dekoracji.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
