Bartek Kwiecień: Stek wołowy z warzywami i sosem grzybowym

_5JW5695.jpg
_5JW5695.jpg

Składniki

Stek z antrykotu 1 opak. marchewek baby 1 opak. szparagów baby masło 50 g borowików 50 g kurek 50 ml śmietany 30% 3 pieczarki ziemniak olej rzepakowy, oliwa sól, pieprz, papryka słodkaPrzygotowanie:

Steka doprawić solą, polać oliwą/olejem i na rozgrzanej patelni smażyć z obu stron. Marchewkę i szparagi obrać, zblanszować a następnie skarmelizować na patelni z odrobiną masła. Grzyby podsmażyć na oliwie, przyprawić solą i pieprzem, zalać śmietaną i gotować, zblendować na gładko. Na patelni po smażeniu steku podsmażyć pokrojone w plastry pieczarki , przyprawić lekko solą i pieprzem. Ziemniaki pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem i usmażyć na oleju.

podziel się:

Pozostałe wiadomości