Książka przepisów

Bartek Kwiecień: Stek wołowy z warzywami  i sosem grzybowym
MasterChef Junior 

Składniki

Stek z antrykotu
1 opak. marchewek baby
1 opak. szparagów baby
masło
50 g borowików
50 g kurek
50 ml śmietany 30%
3 pieczarki
ziemniak
olej rzepakowy, oliwa
sól, pieprz, papryka słodka

Przygotowanie:

Steka doprawić solą, polać oliwą/olejem i na rozgrzanej patelni smażyć z obu stron.
Marchewkę i szparagi obrać, zblanszować a następnie skarmelizować na patelni z odrobiną masła.
Grzyby podsmażyć na oliwie, przyprawić solą i pieprzem, zalać śmietaną i gotować, zblendować na gładko.
Na patelni po smażeniu steku podsmażyć pokrojone w plastry pieczarki , przyprawić lekko solą i pieprzem.
Ziemniaki pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem i usmażyć na oleju.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Bartuś trzymam kciuki

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      chce obejrzeć dzisiaj nowy odcinek

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
          Mateusz Oleksa Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo-musztardowo-miodowo-koperkowym z pieczarkami,  purée z kalafiora i szparagami
          Następny artykuł:

          Mateusz Oleksa Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo-musztardowo-miodowo-koperkowym z pieczarkami, purée z kalafiora i szparagami

          tvnpix