Książka przepisów

 Anika Ćwiek  - Ravioli z farszem z koziego sera i płynnym żółtkiem
Anika Ćwiek - Ravioli z farszem z koziego sera i płynnym żółtkiem 

Składniki:

250 g mąki
3 żółtka
1 łyżka oliwy
6 łyżek ciepłej wody
200 g ugotowanych i przetartych ziemniaków
150 g koziego sera
50 g mascarpone
30 g tartego parmezanu
1 łyżeczka oliwy truflowej
3 żółtka
masło
natka pietruszki

Przygotowanie:

Przesiewamy mąkę i robimy w niej zagłębienie. W misce mieszamy żółtka z oliwą i wlewamy do zagłębienia. Zagniatamy ciasto dolewając ciepłą wodę. Odstawiamy na 15 minut. W misce mieszamy ziemniaki, kozi ser, mascarpone, parmezan i oliwę truflową. Ciasto wałkujemy i nakładamy farsz, w którym robimy dziurkę. Do zagłębienia wlewamy żółtko i zlepiamy ravioli. Do zagotowanej osolonej wody wrzucamy ravioli. Czekamy aż wypłynie na wierzch i gotujemy 2-3 minuty. Gotowe ravioli wykładamy na talerz i polewamy rozpuszczonym masłem

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Zrobię to w niedzielę

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      Kamila Paśnik -  Gnocci z pesto bazyliowym
      Następny artykuł:

      Kamila Paśnik - Gnocci z pesto bazyliowym

      tvnpix