Książka przepisów

Składniki:
250 g mąki
3 żółtka
1 łyżka oliwy
6 łyżek ciepłej wody
200 g ugotowanych i przetartych ziemniaków
150 g koziego sera
50 g mascarpone
30 g tartego parmezanu
1 łyżeczka oliwy truflowej
3 żółtka
masło
natka pietruszki
Przygotowanie:
Przesiewamy mąkę i robimy w niej zagłębienie. W misce mieszamy żółtka z oliwą i wlewamy do zagłębienia. Zagniatamy ciasto dolewając ciepłą wodę. Odstawiamy na 15 minut. W misce mieszamy ziemniaki, kozi ser, mascarpone, parmezan i oliwę truflową. Ciasto wałkujemy i nakładamy farsz, w którym robimy dziurkę. Do zagłębienia wlewamy żółtko i zlepiamy ravioli. Do zagotowanej osolonej wody wrzucamy ravioli. Czekamy aż wypłynie na wierzch i gotujemy 2-3 minuty. Gotowe ravioli wykładamy na talerz i polewamy rozpuszczonym masłem
Komentarze (3)
Zrobię to w niedzielę
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Anika Jesteś super
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Bardzo dobre
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
