Książka przepisów

Składniki:
Kalmary
Ośmiornica
Sól
Pieprz
Jajko
Marchew
Seler
Pietruszka
Por
Olej
Śmietanka 30 %
Masło
Bułka tarta
Mąka
Mleko
Pomidor
Czosnek
Ziemniak
Przygotowanie:
Gotujemy osoloną wodę z pokrojonymi selerem, marchewka, pietruszka, porem doprawiamy solą. Do gotującej się wody wrzucamy macki ośmiornicy i gotujemy 50 minut. Kalmary oczyszczamy, kroimy w paski i panierujemy w bułce tartej. Na rozgrzanej patelni smażymy kalmary, na złoty kolor.
Obieramy ziemniaka i kroimy w talarki, smażymy go na rozgrzanym oleju, tak aby się zarumienił.
Do rondelka wlewamy śmietankę z czosnkiem, dodajemy pokrojone pomidory i gotujemy. Miksujemy i doprawiamy solą.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
