Mateusz Gessler

Urodził się w Polsce, wychował we Francji. Jest kucharzem - artystą, rysownikiem - tatuażystą i rockandrollowym motocyklistą.

Miał zostać projektantem ogrodów. Swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął późno i w dość przypadkowych okolicznościach. Dzień przed jego ślubem okazało się, że wynajęty kucharz „zaniemógł”. Wraz z przyjacielem postanowił ratować sytuację i przez noc przygotowali całe weselne menu. Gościom wszystko bardzo smakowało i to właśnie wtedy dokonał wyboru jedynie słusznej - kulinarnej drogi życia.
Uważa, że bycie restauratorem i kucharzem to najlepszy, choć zarazem najtrudniejszy zawód świata i nie chce robić już niczego innego, ponieważ ta praca daje mu wiele radości, a to w życiu jest najważniejsze.
Nie jest typem leniwego domatora. Bardzo dużo podróżował, mieszkał w wielu miejscach na świecie - we Francji, Kanadzie, Szwajcarii i wszędzie czuł się dobrze. Do Polski wrócił z powodu dziewczyny.
Lubi żyć aktywnie i ciągle musi odkrywać coś nowego, bo przecież świat jest bardzo interesujący. Uwielbia słuchać ludzi i uczyć się nowych rzeczy.
Od trzech lat prowadzi restaurację „Warszawa Wschodnia”.
A z ciotką Magdą łączy go wzajemna sympatia. Podziwia ją, odkąd się znają. Magda natomiast mówi, że Mateusz to jedyny z klanu Gesslerów, z którym potrafi się przyjaźnić:)
Pozostałe wiadomości