Książka przepisów

Zosia Zaborowska:   Przystawka I - Orientalny tatar z łososia
Zosia Zaborowska Przystawka I - Orientalny tatar z łososia 

Składniki:


250 g świeżego łososia
3 łyżki słodkiego sosu chilli
1 łyżka sosu sojowego
½ łyżeczki musztardy sarepskiej
1 łyżeczka oleju sezamowego
cytryna ( sok 1 łyżka, drobniutko pokrojona lub na tarce skórka jedna płaska łyżeczka)
sezam ziarno prażone nie za długo, bo gorzkie ( 1 niepełna płaska łyżka plus do posypania na serwisie )
1 łyżka sosu rybnego
1 łyżka posiekanego pora
1 łyżka posiekanej dymki
1 łyżka posiekanego młodego imbiru
1 łyżka posiekanego mango
1 łyżka posiekanego ogórka świeżego

Filet z łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, oczyścić z ewentualnych ości, pokroić w kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami, wyserwować przy pomocy okrągłego ringu. Udekorować mikro ziołami.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Jako stara gospodyni jestem zszokowana pomysłami i umiejętnościami tych dzieci!Ciekawa jestem czy w ich domu gotuje się takie dania?Mają szczęście,że taki zapas różnych warzyw i owoców w magazynie master chefa ,których brak w wielu sklepach,daje im możliwość improwizacji smaków.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      Drużyna Mateusza
      Następny artykuł:

      Drużyna Mateusza

      tvnpix