Zosia Zaborowska: Przystawka I - Orientalny tatar z łososia

Zosia Zaborowska 1 _WA_2838.jpg
Zosia Zaborowska 1 _WA_2838.jpg

Składniki:

250 g świeżego łososia 3 łyżki słodkiego sosu chilli 1 łyżka sosu sojowego ½ łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka oleju sezamowego cytryna ( sok 1 łyżka, drobniutko pokrojona lub na tarce skórka jedna płaska łyżeczka) sezam ziarno prażone nie za długo, bo gorzkie ( 1 niepełna płaska łyżka plus do posypania na serwisie ) 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka posiekanego pora 1 łyżka posiekanej dymki 1 łyżka posiekanego młodego imbiru 1 łyżka posiekanego mango 1 łyżka posiekanego ogórka świeżego Filet z łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, oczyścić z ewentualnych ości, pokroić w kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami, wyserwować przy pomocy okrągłego ringu. Udekorować mikro ziołami.

podziel się:

Pozostałe wiadomości