Książka przepisów

powrót do listy

Zosia Zaborowska: Deser - Zabajone podane na filetach z pomarańczy z pestkami granata

Zosia Zaborowska: Deser - Zabajone podane na filetach z pomarańczy z pestkami granata
Zosia Zaborowska: Deser - Zabajone podane na filetach z pomarańczy z pestkami granata 

Przygotowanie:


Do 4 żółtek dosyp 4 łyżki cukru i 4 łyżki marsali (włoskiego wina). Ubij na parze trzepaczką tak, aby nie zrobiła się jajecznica. Lepiej robić ten deser na małym ogniu, mamy wtedy pewność, że się nie zważy. Podawaj z pomarańczami i granatem.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Z tego co widziałam to był tam również dodatek tonki do zabajonego o czym w przepisie nie wspomniano.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      Zosia Zaborowska: DANIE GŁÓWNE II – polskie pierogi z piersią z kaczki, czerwonym winem, jabłkiem, cebulką i świeżym majerankiem
      Następny artykuł:

      Zosia Zaborowska: DANIE GŁÓWNE II – polskie pierogi z piersią z kaczki, czerwonym winem, jabłkiem, cebulką i świeżym majerankiem

      tvnpix