Książka przepisów

Sznycelki
MasterChef 

Składniki

500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
1 średnia cebula
1 jajko
sól i pieprz do smaku
szczypta majeranku
1 kajzerka namoczona w mleku
bułka tarta do obtoczenia

olej lub masło klarowane do smażenia

 

Przygotowanie:


W misce mieszamy mięso, poszatkowaną drobno cebulę, jajko, przyprawy i odciśniętą bułkę. Dokładnie mieszamy, aż wszystkie składniki połączą się. Masę wyrabiamy do czasu, aż mięso przestanie przywierać do ręki. W razie potrzeby możemy dodać odrobinę zimnej wody i wyrabiać do czasu jej całkowitego wchłonięcia do mięsa.
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż będą zrumienione z wierzchu i miękkie, ale nie surowe w środku.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Naleśniki - przepis podstawowy
Następny artykuł:

Naleśniki - przepis podstawowy

tvnpix