Patryk Piskorz ; Przegrzebki

Patryk Piskorz _WA_2356.jpg
Patryk Piskorz _WA_2356.jpg

Składniki:

4 przegrzebki sól, pieprz 100 g soczewicy czarnej pancerzyki z 3 krewetek 35 ml śmietanki 30% 1 łyżka masła kiełki do dekoracji 1 pomarańcza bratki do dekoracjiPrzygotowanie:

Soczewicę ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Pancerzyki z krewetek gotować w wodzie aż do zgęstnienia. Przyprawić solą i pieprzem, dolać śmietanki. Wyfiletować pomarańczę. Przegrzebki usmażyć na maśle, po około 1 minucie z każdej strony. Wyłożyć na talerz i przyozdobić tak, jak na zdjęciu.

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Klara zostanie mamą? Nowe odcinki serialu w player.pl

Klara zostanie mamą? Nowe odcinki serialu w player.pl

Magda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?

Magda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?

Kuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?

Kuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?

Odcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?

Odcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"