Składniki:
4 przegrzebki sól, pieprz 100 g soczewicy czarnej pancerzyki z 3 krewetek 35 ml śmietanki 30% 1 łyżka masła kiełki do dekoracji 1 pomarańcza bratki do dekoracjiPrzygotowanie:
Soczewicę ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Pancerzyki z krewetek gotować w wodzie aż do zgęstnienia. Przyprawić solą i pieprzem, dolać śmietanki. Wyfiletować pomarańczę. Przegrzebki usmażyć na maśle, po około 1 minucie z każdej strony. Wyłożyć na talerz i przyozdobić tak, jak na zdjęciu.
Pozostałe wiadomości
KlaraKlara zostanie mamą? Nowe odcinki serialu w player.pl
Kuchenne RewolucjeMagda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?
Kuchenne RewolucjeKuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?
MilionerzyOdcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?
AktualnościThe Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie
AktualnościZgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!
MasterChef NastolatkiKonkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!
AktualnościGwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"