Patryk Piskorz: Mule po francusku

Patryk Piskorz _WA_2352.jpg
Patryk Piskorz _WA_2352.jpg

Składniki:

20 szt muli 1 cebula 100 ml wina białego wytrawnego 1 szklanka wody 1 gałązka pomidorków koktajlowych 1 ząbek czosnku 5 ml oliwy kolendra

Przygotowanie:

Obsmażyć cebulkę i czosnek na oliwie, dodać pomidorki, podlać wodą, gotować chwilę i dolać wina. Do wywaru wsypać oczyszczone i przebrane mule i gotować, aż do otworzenia się muli. Sos zredukować, wyłożyć na talerzu tak jak na zdjęciu. Przyozdobić kolendrą.

Krewetki

podziel się:

Pozostałe wiadomości

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"