Książka przepisów

powrót do listy

Mateusz Oleksa Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo-musztardowo-miodowo-koperkowym z pieczarkami, purée z kalafiora i szparagami

Mateusz Oleksa Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo-musztardowo-miodowo-koperkowym z pieczarkami,  purée z kalafiora i szparagami
MasterChef Junior 

Składniki:


1 filet z łososia
śmietana 18%
miód
musztarda Dijon
kilka gałązek świeżego koperku
pęczek szparagów
1 główka kalafiora
mleko
Śmietana 30
Pieczarki
Oliwa z oliwek
Masło
Sól i pieprz

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Wymieszać w równych proporcjach miód, musztardę, posiekany koperek, przyprawić solą.
Łososia włożyć do naczynia żaroodpornego.
Pieczarki usmażyć na oliwie z oliwek, a następnie dodać je do sosu. Sosem zalać łososia i piec przez 10-13 min. Kalafior podsmażamy na masełku, a następnie dolewamy odrobinę mleka i dusiamy, następnie dolewamy odrobinę śmietany 30% i nadal dusimy. Przyprawiamy solą i pieprzem, blendujemy.
Szparagi smażymy, aż będą al dente.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
DRUŻYNA CZERWONA
Następny artykuł:

DRUŻYNA CZERWONA

tvnpix