Maja Korzeniowska: Jęczeń Brownie z coulis malinowym i bitą śmietaną

Maja Korzeniowska-Jęczeń.jpg
Maja Korzeniowska-Jęczeń.jpg

Składniki:

Brownie: 100 g czekolady gorzkiej, 150 g masła, 3 jajka, 250 g cukru, Sól, 100 ml śmietanki 30%, ¾ szklanki mąki pszennej

Coulis: maliny, cukier puder

Bita śmietana: Śmietanka 36% (do ubijania), cukier puder

Sposób przygotowania:

Brownie:

Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej i wystudzić. Całe jajka ubić z cukrem i dodać szczyptę soli, mąkę, śmietankę i wystudzona czekoladę z masłem.

Coulis:

Maliny zagotować z cukrem pudrem (do smaku) i przetrzeć przez drobne sitko.

Bita śmietana:

Śmietanę 36% ubić z cukrem pudem (do smaku)

podziel się:

Pozostałe wiadomości