Książka przepisów

Julka Cymbaluk:  Przystawka zimna  TATAR WOŁOWY Z „CZIPSEM” Z BATATA
Julka Cymbaluk: Przystawka zimna TATAR WOŁOWY Z „CZIPSEM” Z BATATA 

Składniki:

polędwica wołowa
cebula szalotka
musztarda francuska
trufle w oliwie
żółtko
mikro zioła
sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso posiekaj na drobne kawałeczki, dodaj odrobinę musztardy, żółtko, sól i pieprz i wymieszaj.

Bataty przekrój wzdłuż i na pół a następnie ukrój cieniutkie plasterki, wrzuć do rozgrzanego do temp 160 stopni tłuszczu pozostaw, aż uzyskają złoty kolor. Po wyjęciu odsącz z nadmiaru tłuszczu na ściereczce lub ręczniku papierowym.

Mięso włóż do ringa położonego na talerzu, uformuj posyp mikro ziołami, ułóż chipsy, na górze mięsa wbij plasterki trufli i cebuli.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Jula jak patrze na twoje dania slinka cieknie.
gratuluje!!!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Julka, masz super pomysły na przystawki.
      Jak ty to robisz?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
          Zosia Zaborowska: Deser - Zabajone podane na filetach z pomarańczy z pestkami granata
          Następny artykuł:

          Zosia Zaborowska: Deser - Zabajone podane na filetach z pomarańczy z pestkami granata

          tvnpix