Książka przepisów

Julka Cymbaluk: Przystawka ciepła - RAKI NA TRONIE
Julka Cymbaluk: Przystawka ciepła - RAKI NA TRONIE 

Składniki:


szyjki rakowe
boczek wędzony
cebula
śmietana 30%
jajka
mąka pszenna
mleko
koperek
sól i pieprz
kilka gałązek świeżego koperku

Wykonanie:

Z mleka, mąki , jajka i dodatku soli sporządź ciasto naleśnikowe i usmaż naleśnika. Jeszcze gorącego ułóż na odwróconej sufletówce i włóż do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Chwile piecz aby uzyskać sztywną miseczkę.

Szyjki rakowe oczyść, cebulę pokrój w kosteczkę, boczek pokrój w kostkę, cebulkę na maśle zeszklij, dodaj boczek. Podsmaż i dodaj szyjki rakowe. Pod koniec smażenia podlej śmietanką. Na koniec dodaj posiekany koperek i przyprawy.  Naleśnikową miseczkę ułóż na talerzu i wlej do niej raki. Ozdób gałązką koperku.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Julka Cymbaluk:  Przystawka zimna  TATAR WOŁOWY Z „CZIPSEM” Z BATATA
Następny artykuł:

Julka Cymbaluk: Przystawka zimna TATAR WOŁOWY Z „CZIPSEM” Z BATATA

tvnpix