Składniki:
szyjki rakowe boczek wędzony cebula śmietana 30% jajka mąka pszenna mleko koperek sól i pieprz kilka gałązek świeżego koperkuWykonanie:
Z mleka, mąki , jajka i dodatku soli sporządź ciasto naleśnikowe i usmaż naleśnika. Jeszcze gorącego ułóż na odwróconej sufletówce i włóż do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Chwile piecz aby uzyskać sztywną miseczkę.
Szyjki rakowe oczyść, cebulę pokrój w kosteczkę, boczek pokrój w kostkę, cebulkę na maśle zeszklij, dodaj boczek. Podsmaż i dodaj szyjki rakowe. Pod koniec smażenia podlej śmietanką. Na koniec dodaj posiekany koperek i przyprawy. Naleśnikową miseczkę ułóż na talerzu i wlej do niej raki. Ozdób gałązką koperku.
Pozostałe wiadomości
AktualnościKim są trenerki Małgorzaty Rozenek-Majdan w "Pokonaj mnie, jeśli potrafisz"?
KlaraKlara zostanie mamą? Nowe odcinki serialu w player.pl
Kuchenne RewolucjeMagda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?
Kuchenne RewolucjeKuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?
MilionerzyOdcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?
AktualnościThe Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie
AktualnościZgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!
MasterChef NastolatkiKonkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!
AktualnościGwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"