Składniki:
1 polędwiczka wieprzowa czarna soczewica 1 cebula pół pęczka szparagów zielonych śmietanka 30% por kilka kasztanów jadalnych (mogą być mrożone) kilka śliwek wędzonych pieprz zielony w zalewie truskawki masło sól, pieprz soczewica czarna
Wykonanie:
Soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku, szparagi usmaż na masełku. Do garnka wrzuć łyżeczkę zielonego pieprzu, dodaj kasztany i śliwki, dolej śmietankę 30% i zagotuj. Następnie całość zblenduj.
Mięso podsmaż na patelni grillowej na masełku i następnie włóż do piekarnika na 180 stopni na 12 minut.
Po upieczeniu pokrój na plasterki i ułóż na talerzu z soczewicą, szparagami, udekoruj truskawkami.
Pozostałe wiadomości
AktualnościKim są trenerki Małgorzaty Rozenek-Majdan w "Pokonaj mnie, jeśli potrafisz"?
KlaraKlara zostanie mamą? Nowe odcinki serialu w player.pl
Kuchenne RewolucjeMagda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?
Kuchenne RewolucjeKuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?
MilionerzyOdcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?
AktualnościThe Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie
AktualnościZgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!
MasterChef NastolatkiKonkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!
AktualnościGwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"