Książka przepisów

powrót do listy

Julka Cymbaluk: DANIE MIĘSNE Polędwiczka z purée kasztanowym szparagami i czarną soczewicą

Julka Cymbaluk:    DANIE MIĘSNE  Polędwiczka z purée kasztanowym szparagami i czarną soczewicą
Julka Cymbaluk: DANIE MIĘSNE Polędwiczka z purée kasztanowym szparagami i czarną soczewicą 

Składniki:


1 polędwiczka wieprzowa
czarna soczewica
1 cebula
pół pęczka szparagów zielonych
śmietanka 30%
por
kilka kasztanów jadalnych (mogą być mrożone)
kilka śliwek wędzonych
pieprz zielony w zalewie
truskawki
masło
sól, pieprz
soczewica czarna

Wykonanie:

Soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku, szparagi usmaż na masełku.

Do garnka wrzuć łyżeczkę zielonego pieprzu, dodaj kasztany i śliwki, dolej śmietankę 30% i zagotuj. Następnie całość zblenduj.

Mięso podsmaż na patelni grillowej na masełku i następnie włóż do piekarnika na  180 stopni na 12 minut.

Po upieczeniu pokrój na plasterki i ułóż na talerzu z soczewicą, szparagami, udekoruj truskawkami.

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Julko jestem w twoim wieku i ty bardzo zainspirowałaś mnie do próbowania nowych rzeczy i pokazałaś mi że zawsze da się wyjść z każdej sytuacji.
za to Ci dziękuję

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Droga julio bardzo sie ciesze że jesteś 2 master szefem !

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Przepisa nie precyzyjny jak potrajtowac szparagi mieso czym przypraeic?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              super są te przepisy wszystkie bez wyjątku wpisałam je sobie wszystkie do zeszytu i mam nadzieję że jak będę je gotowała to wszystkie mi się udadzą.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Jestem zachwycona.Wielkie gratulacje dla Julki chociaż Zosia była również wspaniała.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                      Julka Cymbaluk:  DANIE RYNBNE „Rybka szczęścia”
                      Następny artykuł:

                      Julka Cymbaluk: DANIE RYNBNE „Rybka szczęścia”

                      tvnpix