Książka przepisów

Drużyna żółtych: Stek z tuńczyka + tatar z tuńczyka i mango
MasterChef Junior 

Stek z tuńczyka:

polędwica z tuńczyka
laska wanilii
pomarańcza
cytryna
1 łodyga trawy cytrynowej
1 mango RTE
sos sojowy
pak choi

Marynata:

sos sojowy, miód, sok z limonki, sok z pomarańczy, trawa cytrynowa, sól, pieprz, laska wanilii

Przygotowanie:

Tuńczyka pokroić na steki, zamarynować w marynacie tak, aby pokrywała go w całości. Następnie smażyć po 1-2 min. Marynatę przelać do rondelka, gotować chwilę, do czasu, aż się zredukuje.  Usmażony stek z tuńczyka pokroić na cienkie plasterki i polać zredukowaną marynatą.

Tatar z tuńczyka

polędwica z tuńczyka
mango RTE
świeża kolendra
sok z limonki
marakuja
kolendra
sól
pieprz
sok z pomarańczy

Przygotowanie:

Tuńczyka pokroić w kostkę, dodać wszystkie przyprawy, wymieszać.

Pak choi krótko obsmażyć na oleju. Przygotowane wcześniej danie ułożyć na tak przygotowanej kapuście. Pozostałe części pak choi pokroić na wąskie paseczki, polać marynatą od steku z tuńczyka.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Anika Ćwiek  - Dania z okonia morskiego
Następny artykuł:

Anika Ćwiek - Dania z okonia morskiego

tvnpix