Drużyna Mateusza

DRUZYNA MATEUSZA _JWA4078.jpg
DRUZYNA MATEUSZA _JWA4078.jpg

Skład drużyny :

  1. Olivia Tomaszewska
    1. Iga
      1. Kuba
        1. Wiktoria
          1. Jacek
            1. Asia

              Pieczona dorada z rozmarynem, cytryną, młode warzywa, ziemniaki i sałatką z papryką żółtą i czerwoną

              Składniki :

              1 dorada patroszona z głową ziemniaki 2-3 ząbki czosnku papryka żółta i czerwona świeży rozmaryn Koper włoski bazylia, tymianek masło cytryna sól, pieprz Sałata Młode warzywa (marchew, cukinia, itp.)

              Sos:

              oliwa z oliwek cytryna sól i pieprz 1 ząbek czosnku

              Wykonanie:

              Ziemniaki ugotuj w osolonym wrzątku. Warzywa umyj. Wyfiletuj rybę, dopraw rybę solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Nafaszeruj czosnkiem, rozmarynem, cytryną i oliwą.

              Podsmaż rybę na rozgrzanej oliwie z masłem, włóż do brytfanki z warzywami i do nagrzanego na 180 stopni piekarnika. Dopraw solą, pieprzem i cytryną.

              Do miseczki przełóż sałatę, paprykę pokrojoną w drobną kostkę. W osobnej misce przygotuj sos z 2 łyżek oliwy z oliwek, połówki soku z cytryny, drobno posiekanego czosnku oraz soli i pieprzu.

              podziel się:

              Pozostałe wiadomości