Asia Krajniak: Biszkpot

Joanna Krajniak _WA_1317.jpg
Joanna Krajniak _WA_1317.jpg

Składniki na biszkopt:

250 g cukru pudru 200 g czekolady 70% + 1 łyżka masła ada200g rozpuszczamy z masłem 1 łyżką 6 jaj 100 g mąki pszennej

Przygotowanie: Rozpuszczam czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Ubijamy jajka z cukrem pudrem mąką i wlewamy ostudzoną czekoladę. Mieszamy wszystko razem i wykładamy na blaszkę. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut.

Składniki na krem:

300 ml śmietany 30% i 36% 1 kubek malin cukier puder do smaku Ubijamy razem obie śmietany na sztywno. Dodajemy maliny i cukier i dalej ubijamy. Krem powinien być gęsty.

Składniki na krem II:

300 ml śmietana 30% i 36% 150 g białej czekolady

Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie, którą lekko i powoli podgrzewamy. Studzimy i chłodzimy, a następnie ubijamy na sztywno.

podziel się:

Pozostałe wiadomości