Amelia Niedźwiecka: Łosoś w pieprzu cytrynowym

_WA_8856.CR2Amelia Niedżwiedzka.jpg
_WA_8856.CR2Amelia Niedżwiedzka.jpg

Składniki:

2 szt. po 200 g filetu z łososia pieprz cytrynowy suszone pomidory w oleju 1 łyżka kaparów oliwa z oliwek sól pieprz papryka czerwona i żółta 1 młoda cukinia kilka ząbków czosnku

Przygotowanie: Łososia filetujemy, posypujemy pieprzem cytrynowym i polewamy oliwą, odstawiamy do zamarynowania. Warzywa przygotowujemy do grillowania, czosnek ząbki w całości z łupinkami. Warzywa mieszamy z oliwą i solą. Smażymy na patelni grillowej. Łososia smażymy razem z kaparami i suszonymi pomidorami na oleju z suszonych pomidorów. Dekorujemy tymiankiem lub dowolnymi ziołami według uznania.

podziel się:

Pozostałe wiadomości